February 25, 2004 25.02.2004 Švédská V&S investuje do zvýšení výroby vodky Absolut

STOCKHOLM 23. února (ČTK) - Švédský výrobce alkoholických nápojů V&S Group chce zvýšit produkci své nejprodávanější značky, vodky Absolut, a to prostřednictvím investice do nové stáčírny. K rozhodnutí firma dospěla poté, co prodej jedné ze tří nejoblíbenějších značek vodky na světě v posledním čtvrtletí loňského roku stoupl o 19 procent. Vyplývá to z dnešního oznámení společnosti.

Nová stáčírna má stát v švédském městě Ahus, blízko současné továrny. Výstavba má skončit v roce 2007. Celkem hodlá V&S, která patří mezi osm největších producentů alkoholických nápojů na světě, investovat do nové továrny 360 milionů švédských korun (39,17 milionu eur).

Firma současně dodala, že divize Absolut zvýšila v loňském roce prodej meziročně o 19 procent. Ve srovnání se třetím čtvrtletím prodej stoupl o 14 procent. Dodávky vodky Absolut z továrny v Ahusu stouply v loňském roce o osm procent na 72,5 milionu litrů, napsala agentura Reuters.

Firmu V&S vlastní stát. Absolut se řadí mezi tři nejoblíbenější značky vodky na světě spolu s vodkami Smirnoff, která patří britské Diageo, a Stolichnaya, jejímž majitelem je Allied Domecq.

Součástí švédské společnosti je od roku 1999 také říčanská likérka Dynybyl, v loňském roce přejmenovaná na V&S Czech. Likérka je největším tuzemským producentem vodky. Současný sortiment firmy zahrnuje 16 produktů, včetně vodek Silver Ice a Pražská vodka. V&S Czech je také oficiálním distributorem některých produktů švédského výrobce alkoholických nápojů a vín.





Absolutly

Search Absolutads.com




News archive